sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mummoutumista

Laitan tähän alkuun kuvia niistä tyynyistä yms jutuista, mitä vielä tein sille asiakkaalle viime viikolla :)




Muistin virkistyksenä kaikki tyynyt yhdessä :)



Kuten otsikko kertoo, oon tehny kaikkee aika mummomaista tänään, mm. leiponu pullaa, tehny lumityöt ja kutonu äitille villasukkaa. Villasukkien kutomisen aloitin torstaina ja tähän mennessä yks sukka valmis, ja toisen varsi on melkee valmis! :D Ihan kivaa tuo mummoilu, suosittelen! ;)Vaikka hermot meinas mennä, kun aloitin ensimmäistä kertaa (ehkä viikko sitten), että purkasin koko homman ja heitin langat puikkoineen nurkkaan, niin lähti luistamaan nyt torstaina paljon paremmin! Se on kiinni asenteesta ja kärsivällisyydestä :)

Palaten kuluneeseen viikkoon, se oli aika raskas. Nimittäin flunssa iski kerran jos toisenkin, eikä meinannut töissä jaksaa olla. Kuume ei noussu muuta kuin yhtenä iltana, mutten antanu sen häiritä töihin lähtöä. Ihan kiva viikko muuten oli töissä :) Sain pukea mallinukkeja useammankin, rakennella osastoja uudestaan ja sillee. Eilen olin mun kahden kaverin luona kylässä (Amanda ja Eve). Tehtiin siel kaikkee jännää mm. hypittiin lumikasoissa ja kuvattiin materiaalia yhteen videoon ;) Sitä en julkaise varmaankaan täällä, mutta joka tapauksessa; hauskaa oli! Sitte eilen olin seurakunnan nuortenillassa, joka oli kyllä tosi hyvä sellanen

Kuten mainitsin, leivoin pullaa ja tässä teille ohje, mitä käytin:

5dl maitoa
50g tuoretta hiivaa
1½tl suolaa
1½dl sokeria
n. 900g vehnäjauhoja
2 kananmunaa
150g margariinia
½rkl hienonnettua kardemummaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon. Vispaa sokeri ja munat keskenään ja kaada maito sekaan. Lisää suola ja kardemumma. Sekoita sekaan n. puolet vehnäjauhoista. Sulata rasva ja kaada se taikinaan + sekoita. Lisää joukkoon loput jauhot vähitellen. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 20min. Vaivaa taikinaa pöydällä ja pyörittele pullat. Kohota pullat liinalla peitettynä noin puolisen tuntia. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele sokerilla. Paista 225 asteesa keskitasolla n. 8-10min.


Eipä mulla muuta. Rentouttavaa laskiaissunnuntaita! :)
Nöpö

~Hanna

11 kommenttia:

  1. Aivan ihania tyynyjä!
    Nyt munkin tekee mieli laskiaispullia, tosi hyvännäköisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aada: Kiitos! Ja siitä vain leipomaan, helppo ohje ;)

      Poista
  2. Tosi kivoja tyynyjä sait aikaiseksi. (: Itsekkin olen ollut flunssassa, ja tosi pahassa olen vieläkin. :-(

    Ja yhdyn edelliseen, nyt munkin tekee mieli laskiaispullia. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voi sua, flunssa ei oo kivaa :/ Ja sulle sama: siitä vaan leipomaan ;)

      Poista
  3. Kivoja ompeluksia ja pullat nannan näköisiä mäkin söin eilen mukautettua laskiaispullaa :'D

    VastaaPoista
  4. Ihanaa Hanna ! Pullaohje ! Ehkä mä innostun hiihtolomalla leipomaan oikein kunnon pullat ! :D Koitahan jaksella, flunssasta huolimatta ! Ois jo vähän ikävä !
    <3jenska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa leipoo, tuli meinaan iha hyviä tolla ohjeella ja paljo tuli, kun tein ton ite kaksinkertaisena! :) Aaaws, mullaki sua! ♥

      Poista
    2. Mimmosia kiinnitysmekanismeja sun tyynyis on onko vetiketillä :)?

      Poista
    3. Ei ollu vetoketjul ku ei ollu kotona ja sairaana noita tein enkä jaksanu lähtee kauppaan niitä hakee :D Et Anniina sano ettei tarvi olla semmosia vaihdettavia ja sama oli Satulla :)Nois putkilotyynyis on noi rusetit kun ne ottaa pois niin saa sisätyynyt pois sisästä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! (: